Symposium ouderengeneeskunde Cuba

Uitnodiging symposium Ouderengeneeskunde in Cuba

 

Vanuit Leiden, SOOL, is er een keuzestage geweest waarin o.a. aios SO en docenten SO naar Cuba zijn geweest!  

 

Ze zijn net terug uit Havana: de keuze-stagegroep van het LUMC, 'Cuba Juntos', met 19 man. Ze hebben ons een maand lang verdiept in de Cubaanse gezondheidszorg - met name voor ouderen - waarin alles draait om preventie, aandacht en tijd. Ze hebben ontzettend veel gezien en meegemaakt. Hoewel natuurlijk echt niet alles beter is in Cuba, zijn ze onder de indruk van de creativiteit, zorgvuldigheid en - nogmaals! - de aandacht en tijd die ook in de zorg wordt genomen. Door zo'n maand buiten je eigen systeem te zijn, is het reflecteren op de gezondheidszorg in Nederland ook interessant.

 

De uitkomsten van deze tijd worden gepresenteerd in het slotsymposium 'Ouderengeneeskunde in Cuba' op donderdag 20-02-20 te Leiden (v.a. 17 u).

 

Behalve de deelnemers uit onze multidisciplinaire groep van huisartsen in opleiding, specialisten ouderengeneeskunde in opleiding, wijkverpleegkundigen en een diëtiste, spreken ook de ambassadeur van Cuba in Nederland, Soraya Álvarez Nuñez, en Jet Bussemaker. Halverwege het programma is een lichte maaltijd. We sluiten af met een discussie en een mojito. 

 

Deelname is gratis voor AIOS van alle opleidingen en instituten. Je bent welkom!

 

Inschrijven kan via onderstaande link:

https://www.boerhaavenascholing.nl/medische-nascholing/2020/symposium-ouderengeneeskunde-cuba/

 

three men playing musical instruments 1845844