Terugkoppeling VASON onderwijscommissie

Via de jaarvertegenwoordiging van de opleidingsinstituten kregen we signalen dat de AIOS zich zorgen maken over onvoldoende plekken voor de landelijke keuzedagen. Zie hieronder de terugkoppeling hierop. 

 

Landelijke keuzedagen Verdieping Psychogeriatrie en Verdieping Somatiek

Met veel plezier organiseren wij bij SOON het landelijk cursorisch onderwijs in de Verdiepingsfase van de opleiding (2e en 3e jaar). We merken dat er bij aios vragen zijn over deelname aan de landelijke keuzedagen Verdieping Somatiek en Verdieping Psychogeriatrie. Daarom hieronder nog even alles op een rij.

De keuzedagen horen bij de Verdiepingsfase van de opleiding (2e en 3e jaar). Na voltooiing van het basisjaar (1e jaar), kun je je hiervoor inschrijven. De keuzedagen zijn niet gekoppeld aan een specifieke opleidingsperiode. Je bent verplicht vier van de vijf keuzedagen te volgen. De vijf keuzedagen worden elk kalenderjaar opnieuw aangeboden. Je hebt dus de vrijheid om je deelname aan de keuzedagen over een langere periode te spreiden.

Alle praktische informatie over het landelijk cursorisch onderwijs staat op de website van Schola Medica. In je persoonlijke leeromgeving in SMILE staat het inschrijfformulier. De inschrijving voor de keuzedagen voor het jaar 2022 is afgelopen september gestart. Je kan je voor een keuzedag inschrijven, totdat deze het maximum aantal heeft bereikt.

We merken dat aios zich heel snel inschrijven om verzekerd te zijn van een plek. Inderdaad lopen de dagen snel vol. Als je nog geruime tijd in opleiding bent, verwachten wij dat je je inschrijft voor de keuzedagen waar nog voldoende plaats is. 

We merken ook dat we op de dagen zelf een behoorlijk aantal afwezigen hebben. Daarom willen we je vragen om je tijdig af te melden, mocht je toch niet kunnen komen. Want dan kunnen we een collega-aios wellicht blij maken en de beschikbare capaciteit optimaal benutten. 

 

Neem dus contact op:

  • met SOON: indien je echt geen mogelijkheid binnen je opleiding meer hebt om de keuzedagen te volgen, en toch nog heel graag zou willen deelnemen aan keuzedagen die reeds ‘VOL’ zijn, via aiosonderwijs@soon.nl 
  • met Schola Medica: om je tijdig af te melden en wellicht een andere aios blij te maken, via onderwijs@scholamedica.nl 

 

We zijn er voor jullie. Tot nu toe hebben we altijd een oplossing gevonden!

VASON