Bestuur

 


We zijn voor vragen, input en tips altijd bereikbaar.

 

Dus: spreek ons aan, of mail naar bestuur@vason.nl

 

Om de missie van VASON te vervullen is door de algemene ledenvergadering (ALV) een bestuur aangesteld.

 

Het bestuur bestaat (idealiter) uit 6 personen, met vertegenwoordiging uit alle opleidingsinstituten.

 

 Voorzitter - Eva Papenhuijzen

0992648b cc9b 4cdc 9de9 e4ae04bbc998 2

Sinds september 2020 ben ik in Amsterdam in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde. Na een persoonlijke zoektocht ben ik ontzettend blij dat ik de keuze voor de ouderengeneeskunde heb gemaakt.  Naast het werk op de vloer,  wil ik graag bijdragen aan het goed op de kaart zetten van de AIOS ouderengeneeskunde, ze te vertegenwoordigen en te verbinden. Samen staan we sterk! Dit doe ik onder andere door onderwijs te geven aan bachelor- en masterstudenten geneeskunde. Een aanrader voor een ieder die het leuk vindt om het pracht van ons vak uit te leggen aan een nieuwe generatie dokters.

Daarnaast ben ik in maart 2021 begonnen als bestuurslid bij VASON met de portefeuille onderwijs. Per september 2022 ben ik doorgestroomd tot voorzitter, een uitdagende rol waarin ik me inzet voor de zichtbaarheid en de ontwikkeling van de specialist Ouderengeneeskunde (in opleiding). 

Gelukkig houd ik nog genoeg vrije tijd over. In deze tijd ga ik graag op avontuur, van een heerlijke wintersport, kitesurf of citytrip tot lekker back to the basics. Daarnaast hockey ik en zoek ik graag de gezelligheid op, met een lekker drankje, hapje en dansje. Als je vragen of input hebt, laat het me gerust weten!

 

Aandachtsgebieden: belangenbehartiging, onderwijs

Voorzittervason@gmail.com 

 

PS Mijn bestuursfunctie bij VASON heeft echt een verrijking aan mijn opleidingstijd gegeven. Ben je benieuwd waarom? Mail me vooral voor een kop koffie!

 

 

Secretaris - Inge Bobbert

Afbeelding1

Mijn naam is Inge Bobbert en ik ben in september 2020 gestart als AIOS ouderengeneeskunde in Maastricht, waar ik deel uitmaak van de eerste groep AIOS. Ik ben 31 jaar, getrouwd en heb twee zoontjes van 2 en 5 jaar. Mijn interesse voor de ouderengeneeskunde is gewekt tijdens mijn eerste baan als ANIOS. Ik wilde altijd huisarts worden, maar voelde mij zo thuis in het verpleeghuis dat ik ben blijven plakken. Ze noemen het ook wel het best bewaarde geheim binnen de geneeskunde en zo ervaar ik het nog steeds! Ik stimuleer daarom iedere basisarts  eens mee te kijken en te ervaren hoe het is om je in te zetten voor de kwetsbare en oudere mens. Het laatste stukje leven zo comfortabel mogelijk inrichten en hierbij te focussen op kwaliteit van leven ervaar ik als een zinvolle en dankbare invulling van mijn werk. Daarnaast is het ook erg leuk om in de lead te staan van een multidisciplinair team en samen moeilijke vraagstukken op te lossen. Als ambitieus persoon kan ik hier mijn ei helemaal in kwijt. Daarnaast is het fijn om voor een groot deel baas te zijn over je eigen agenda. Je wordt hier minder geleefd dan in het ziekenhuis en omdat het vak nog in ontwikkeling is kan je ook op bestuurlijk gebied ervaring opdoen.  

In september 2021 zal ik aantreden als secretaris binnen Vason. Ik hoop mij in mijn resterende studietijd in te zetten voor de AIOS ouderengeneeskunde en ons prachtige vak nog meer op de kaart te zetten. Ik heb er zin in!

 

Aandachtsgebieden: Basisartsen, onderwijs

bestuurvason@gmail.com 

 

 

Penningmeester en vice-voorzitter - Bianca de Jong - Schmit

biancadejong

In september 2017 ben ik begonnen met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde in Leiden. Voor die tijd ben ik ruim 4 jaar werkzaam geweest in het ziekenhuis, zoekende naar welk specialisme nu het beste bij mij paste. Na de afdelingen chirurgie, intensive care en spoedeisende hulp te zijn afgelopen, kwam ik tot de bezinning dat het ziekenhuisleven niet aan mij was besteed. Nu ik ben gestart met deze opleiding heb ik eindelijk het gevoel dat ik op mijn plek zit. De volledige aandacht kunnen geven aan een van de kwetsbaarste populatie binnen de geneeskunde in de breedste zin van het woord. Naast de medische verantwoordelijkheid, ook de regie voeren over de andere betrokken behandelaren om zo de maximale kwaliteit van leven na te streven voor die ene bewoner. Zo ontzettend dankbaar!

Het is een specialisme wat nog volop in ontwikkeling is en waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen. En als je iets wilt veranderen, moet je altijd beginnen bij jezelf. Mede daarom mijn keuze om in het bestuur van VASON te stappen. Als bestuurslid hoop ik bij diverse spelers van ons vakgebied de stem van de aios te kunnen vertegenwoordigen en zo iets te kunnen betekenen voor de aios na mij. Tevens blijf ik zo ook goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de verpleeghuiszorg, helemaal in deze rumoerige tijd. Ten slotte zal ik mij als penningmeester ook buigen over de financiën van VASON. Een hele mooie uitdaging dus!

 

Aandachtsgebieden: belangenbehartiging, politiek en maatschappij

penningmeestervason@gmail.com 

 

 

Algemeen bestuurslid PR - Faye Trossèl

Faye Trossel

Ik ben Faye Trossèl, woon in Amsterdam en ben sinds september 2021 gestart als AIOS ouderengeneeskunde bij Gerion. Ik begon mijn carrière als arts op de intensive care, waar ik merkte dat het bieden van persoonlijke aandacht aan patiënten mij het meeste energie gaf. Daarom heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik gestart op de geriatrische revalidatie, en ben ik later op de WLZ afdeling werkzaam geweest. Vanaf de eerste maand dat ik in de ouderengeneeskunde werkzaam was, was ik verkocht. Bij de ouderengeneeskunde staat zorg op maat centraal, waarbij kwaliteit van leven het belangrijkste doel is. Door tijd te nemen voor een goed gesprek, kun je als arts echt het verschil maken. Mijn enthousiasme voor het vak wil ik graag delen met (toekomstige) collega’s. Daarnaast ben ik een verbinder, dus breng ik graag aiossen samen middels activiteiten. 

Na mijn werk ben ik graag te vinden op de racefiets of hardlopend langs de Amstel. Ik organiseer graag borrels en etentjes voor vrienden, en ga het liefst minimaal twee keer per jaar op wintersport. 

Per 1 maart 2022 ben ik gestart met aan de functie PR Officer, waarbij ik wil bijdragen een toename van bekendheid van het vakgebied en meer onderlinge cohesie tussen de aiossen. 

 

Aandachtsgebieden: competentieontwikkeling en profilering, bevorderen aios contacten, promotiekanalen/social media

algemeenbestuurslid1vason@gmail.com 

 

 

Algemeen bestuurslid - Guus van der Linden
Foto

Ik ben Guus van der Linden en ben in september 2021 gestart met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Nijmegen. Nadat ik anderhalf jaar had gewerkt op de interne geneeskunde, wilde ik ervaring opdoen buiten het ziekenhuis. Het plan was toen nog om huisarts te worden. Al vrij snel nadat ik in het verpleeghuis ging werken, kwam ik erachter dat dit het vak is waar ik wil gaan werken. Ik heb me in positieve zin verbaasd over de diversiteit van de complexe problematiek van de kwetsbare ouderen. Het werken aan de kwaliteit van leven in een multidisciplinaire team en het patiëntencontact maakt het werk ontzettend leuk.

Omdat ik het specialisme zo leuk vind, wilde ik ook mijn bijdrage leveren in het op de kaart zetten van het vak en me inzetten voor alle AIOS en mogelijk aanstaande AIOS. Om deze reden besloot ik om me aan te melden voor het bestuur van de VASON. Ik ga de uitdaging met veel enthousiasme tegemoet en ga me met dit enthousiasme inzetten voor de AIOS ouderengeneeskunde.

Buiten werktijd om voetbal ik graag (zowel in de zaal als op het veld), trek ik er graag op uit in binnen- en buitenland en ben ik met enige regelmaat op een feestje of festival te vinden. Ik vind het erg leuk om spontaan iets te ondernemen, waarbij ik altijd op zoek ben naar iets nieuws.

Per 1 juli 2022 start ik als algemeen bestuurslid van de VASON. Ik kijk er erg naar uit!

 

Aandachtsgebieden: bevorderen aios contacten, competentieontwikkeling en profilering

algemeenbestuurslid2vason@gmail.com

 

 

Algemeen bestuurslid - Lidia Bons

Screenshot 2022 06 20 22.21.17Ik ben Lidia Bons en ben in september 2021 begonnen met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde in Leiden/Rotterdam. Omdat mijn interesse gewekt werd door wetenschappelijk onderzoek, heb ik na mijn studie geneeskunde eerst een promotietraject gevolgd bij de afdeling congenitale cardiologie van het Erasmus MC. Hierbij heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als onderzoeker en dit hoop ik in de toekomst ook binnen de ouderengeneeskunde te kunnen gebruiken.

Na mijn promotieonderzoek ben ik in 2019 als arts in de ouderengeneeskunde gaan werken en dit greep mij direct aan. De samenwerking met andere disciplines, de band die je opbouwt met patiënten en de diversiteit in werkzaamheden maken het een heel mooi vak. Een collega noemde het een keer ‘het meehelpen vormgeven van het laatste hoofdstuk van iemand zijn leven’, en zo voel ik het ook echt. De komende tijd zal er veel veranderen in de organisatie van de ouderenzorg in Nederland met de vergrijzing en de toename van werk in de 1e lijn. Er zijn steeds meer artsen in de ouderenzorg nodig en ik hoop dan ook dat we samen meer artsen enthousiast kunnen maken voor dit mooie vak. Als bestuurslid van VASON wil ik vooral mijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs voor AIOS, het vertegenwoordigen van de AIOS binnen ons vakgebied en het samenbrengen van AIOS bij gezellige en leerzame activiteiten. 

Buiten mijn werk ben ik graag sportief bezig. Ik heb op hoog niveau ge(beach)volleybald en ben tegenwoordig vaak aan het hardlopen of fietsen. Ook sta ik graag op mijn snowboard in de sneeuw. Ik hoop veel van jullie komend jaar dus te zien bij SBOH beachdag of het wintersportweekend van VASON! 

 

Aandachtsgebieden: Onderwijs

algemeenbestuurslid3vason@gmail.com 

   

 

Aspirant bestuurslid - David van der Laan 

 DavidSinds september 2022 ben ik begonnen als AIOS Ouderengeneeskunde bij Gerion. Ik ben 31 jaar en woonachtig in Amsterdam. In Leuven tijdens mijn studie geneeskunde werd ik geboeid door het begeleiden van de laatste levensfase en het verder kijken dan alleen de aandoening bij een geriatrische patiënt. Maar op de afdeling geriatrie in het ziekenhuis miste ik deze persoonlijke aandacht en lag de nadruk veel meer op productie binnen een zorgfabriek. Ouderengeneeskunde is ontzettend uitdagend; ik kan hier zowel op medisch-inhoudelijk, organisatorisch als sociaal vlak veel diepgang vinden. Ik wilde bijdragen aan het bestuur van VASON om zowel toekomstige als huidige AIOS te laten zien hoe mooi het vak is. Door met allerlei organisaties zoals Verenso intensief samen te werken, geven we vorm aan ons vak van de toekomst. Buiten mijn werk om ben ik altijd te porren voor een feestje en kan ik mijn energie kwijt in drummen, fietsen en tennissen. We komen elkaar ongetwijfeld ook tegen op de skipiste tijdens de VASON wintersport. 

Als penningmeester probeer ik binnen VASON de (financiële) focus te leggen op waar wij als ouderengeneeskunde sterker van worden!