Bierproeverij 2020

BONDING & BIER

Bierproeverij

 

Vrijdagavond 17 juli vond de VASON bierproeverij plaats onder begeleiding van My-doc. Na deze gure maanden van isolatie was er behoefte aan contact met elkaar en niet alleen online. Via zoom werd er verbinding gemaakt tussen Soest, Utrecht en Nijmegen, waar groepen AIOS van alle drie de faculteiten bij elkaar waren gekomen.

Deze avond werden we door My-doc meegenomen in de wondere wereld van bier. De bierkennis vloog ons om de oren: Hoe wordt bier gemaakt? Waar komt pils vandaan? En wat is het wereldrecord bier drinken?!

 

WhatsApp Image 2020 07 20 at 18.07.37 1WhatsApp Image 2020 07 20 at 18.07.38

Naast dat we veel hebben geleerd over bier, hebben we ook geleerd over het proeven van de verschillende soorten bieren. Deze waren zorgvuldig uitgekozen en allen met een kleine link naar de ouderengeneeskunde. Van het lichte voorpoefje ‘Pilsner Urquell’ bouwden we uiteindelijk op naar de grote eindbaas: de Quadrupel, genaamd ‘Zuster Agatha’. Het was een en al genieten.

Uiteindelijk ging het natuurlijk niet alleen om het bier. We wilden na deze gekke maanden weer samen komen met elkaar, ervaringen delen en wat gezelligheid creëren. En dat is goed gelukt!

Kortom: het was een leerzame, lekkere en gezellige avond.

 

WhatsApp Image 2020 07 20 at 18.07.12

 

De activiteitencommissie