AIOTO commissie

De AIOTO-commissie wil de zichtbaarheid en bereikbaarheid van AIOTO's verbeteren, het wetenschappelijk karakter van VASON versterken en de belangen van de AIOTO’s behartigen.

 

AIOTO's

Voor de leden van VASON zijn de AIOTO's misschien wel het meest tastbare van de wetenschap om hen heen. Een AIOTO SO is een AIOS ouderengeneeskunde die de opleiding combineert met een promotietraject. AIOTO betekent officieel arts in opleiding tot onderzoeker. Vandaar dat we de term AIOTO SO gebruiken, want ze zijn ook onderweg SO te worden natuurlijk!

De AIOTO’s hebben ook een eigen commissie binnen VASON. De AIOTO-commissie wil de zichtbaarheid en bereikbaarheid van AIOTO’s verbeteren, het wetenschappelijk karakter van VASON versterken en de belangen van de AIOTO’s behartigen.        

Heb je interesse in of vragen over (het doen van) onderzoek? Mail dan vooral de commissie op aioto@vason.nl.

Missie

Het is een speerpunt om wetenschap op een laagdrempelige manier onder de aandacht van alle AIOS SO te brengen! AIOTO's brengen regelmatig nieuwe publicaties of relevante ontwikkelingen in het wetenschapsveld van de ouderengeneeskunde onder de aandacht, onder andere hier op de site. Voor oude berichten klik hiernaast op archief. AIOTO's kan je tegenkomen tijdens de Verenso congressen en internationale congressen zoals het EUGMS of IPA.

  

Wil je hernaast meer weten over de hoogleraren ouderengeneeskunde en aandachtsgebieden per faculteit? Kijk dan hier bij Onderwerpen & UNO's. Je leest hier ook meer over de Universitaire Netwerken Ouderengeneeskunde (UNO's) waarmee samenwerking tussen verpleeghuizen gerealiseerd wordt in het doen van wetenschappelijk onderzoek.