2019 - Krakau

Terugblik Eugms september 2019 - Krakau

Eugms2019

Woensdagochtend 25 september, 7 uur 's ochtends.

Op Schiphol verzamelde zich een groep van 20 aios specialist ouderengeneeskunde voor een 4-daagse trip naar Krakau om het Europees geriatrie congres bij te wonen.

 

De groep bestond uit aios uit Leiden, Amsterdam en Nijmegen. Het gezelschap bestond uit 4 mannen en 16 vrouwen in de leeftijd van 27 tot en met 38 jaar, variërend van net begonnen met de opleiding tot bijna klaar, met roots in Limburg tot en met Friesland, van gepromoveerd tot allergisch voor Chi-kwadraat. Kortom een divers gezelschap.

 Het congres zelf duurde 2,5 dag en bestond uit state of the art lezingen, presentaties van nieuwe onderzoeksresultaten en daarnaast heel veel posters met resultaten van onderzoekers van over de heel wereld. Onderwerpen over oncologie, diabetes, osteoporose, voeding en de verschillende vormen van dementie passeerden de revue. Interessant was bijvoorbeeld de lezing over psychofarmaca voor probleemgedrag bij dementie, waarbij studies werden aangehaald over psychofarmaca die zijn gepubliceerd na het uitkomen van de Verenso richtlijn voor probleemgedrag bij dementie.

Buiten het congres om werden de lokale toeristische trekpleisters ontdekt, werd de lokale karaokebar overgenomen, werd er een agressiviteit training ondernomen in de vorm van bijlwerpen, is men ontsnapt uit een escaperoom en is de lokale Poolse keuken en bar meermaals getest.

Voldaan, bepakt met souvenirs en met alle kennis weer up-to-date, vertrok de groep zaterdagochtend weer terug naar Schiphol, om zich vanuit daar weer uit te spreiden van Friesland tot Limburg.​

 

tot volgend jaar!