2022 Londen

eugms bnner

 

Op de vroege ochtend van 28 september meldden zich 15 aiossen van de diverse opleidingsinstituten in de centrale hal van ´De Haaienbek´. Deze groep ging deelnemen aan het jaarlijkse congres van de EuGMS (European Union Geriatric Medicine Society). De Thalys vertrok op tijd richting Brussel waar de groep na een zoete lunch (wafels) instapte op de Eurostar naar Londen.

 

In de middag kwamen we aan op St. Pancras International, volgens Newsweek het mooiste station van de wereld. De groep vervolgde de reis via het indrukwekkende OV-netwerk richting het oosten van Londen waar het zich het hotel bevond dichtbij het congrescentrum ExCel, een afkorting van van Exhibition Centre Londen. Dit gigantische complex beslaat bijna 300,000m2 en biedt plaats aan eetgelegenheden, meerdere congressen en een Jurassic World Expo. Tijdens de openingsceremonie werd het organiserende comité en het bestuur van de EuGMS uitgebreid bedankt, soms verstoord door dinogeluiden.

 

Op de tweede dag sloten de laatste aiossen aan en was de groep van 18 man compleet. De tweede en derde dag waren gevuld met een uitgebreid scientific programme. Er vonden zeven simultane sessies plaats over een breed scala aan binnen de ouderenzorg relevante onderwerpen zoals sarcopenie, valpreventie, technologische innovaties, palliatieve zorg en osteoporose. De Nederlandse inbreng was ook dit jaar groot. De reisgroep bestond ook uit vijf aioto´s die over hun onderwerp presenteerden. Jasper Maters (palliatieve zorg bij dementie op jonge leeftijd), Gerrie van Voorden (probleemgedrag bij dementie), Jeanine Rutten (voorschrijfgedrag bij urineweginfecties) en Bianca Schmit (afbouw van bloeddrukmedicatie bij neuropsychiatrische symptomen bij dementie) presenteerden hun poster. Nienke Fleuren (Advance Care Planning) en Esther Hartman (voorschrijfgedrag bij urineweginfecties) hadden zelfs een drukbezochte, mondelinge presentatie.

 

Los van het wetenschappelijke gedeelte was er ook tijd voor een sociaal programma. De groep verkende op donderdag de chique wijk Mayfair dichtbij Buckingham Palace en sloot af in een van de vele pubs daar. Op vrijdag dineerden we op een fraaie locatie aan de Thames in het gezelschap van onder andere Raymond Koopmans, Sytse Zuidema en Martin Smalbrugge. De tijd vloog kortom voorbij.

 

Wil je een volgende keer (opnieuw) ook meegaan op de congresreis? Volgend jaar vindt het EuGMS congres plaats van 20 t/m 22 september in Helsinki.

 

20220930 120726