Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwsberichten over activiteiten binnen VASON én in de ouderengeneeskunde.

Heb je suggesties voor berichten voor de nieuwsbrief of de website? Mail ons dan!

 

 

VASON wenst jullie allemaal een heerlijke welverdiende vakantie met hopelijk weinig corona perikelen. Houdt onze social media en website in de gaten voor hopelijk een heleboel leuke activiteiten vanaf september.

 

Vakantie

In het afgelopen jaar is VASON bezig geweest met het thema veilig opleiden. Naar aanleiding van een enquête onder de aios ouderengeneeskunde in september/oktober 2020, waarop vele aios hebben gereageerd, hebben wij als bestuur deze handreiking geschreven. Mochten er vragen of opmerkingen zijn over het stuk dan kunnen jullie deze ten alle tijden sturen naar onze mailbox bestuurvason@gmail.com

 

veilig-opleiden.pdf

IMG 2983

VASON heeft het jaarverslag van 2020 afgerond.

In de bijlage kunnen jullie lezen wat er in 2020 allemaal is gebeurd binnen VASON! Vanwege de coronacrisis was het een bijzonder jaar waarbij we ons allemaal hebben moeten aanpassen aan de omstandigheden en heel veel van onze activiteiten niet door konden gaan. Desondanks hebben we er een mooi jaar van gemaakt. We hebben ontzettend veel zin om het komende jaar weer vol enthousiasme voor jullie aan de slag te gaan en we hopen weer meer fysieke activiteiten te kunnen organiseren! Dit alles is niet mogelijk zonder onze actieve leden.

 

Namens VASON bedankt voor jullie betrokkenheid en inzet!

Schermafbeelding 2021 05 17 om 12.08.28

Met een grote glimlach kijkt het bestuur terug op de eerste live bestuursvergadering in maanden. We hebben niet alleen genoten van een vergadering waarbij er weer een mooie mijlpaal is behaald voor het bestuur, waarover we binnenkort meer kunnen vertellen. Maar we hebben ook weer eens heerlijk bij kunnen kletsen met elkaar. Het bestuur kijkt uit naar een mooie zomer! 

Bestuur

Op 14 maart was de tweede digitale heidag van het VASON bestuur. Het bestuur kijkt terug op een productieve dag waarbij er mooie doelen zijn opgesteld voor 2021. Ondanks de coronapandemie kijkt het bestuur ook terug op een mooi 2020 waarbij er vele doelen van het bestuur zijn behaald en onze vereniging zich verder heeft ontwikkeld. 

WhatsApp Image 2021 03 14 at 14.51.34

Op dinsdag 15 juni vond onze algemene ledenvergadering plaats, opnieuw digitaal via ZOOM. Tijdens de vergadering stelden Cheryll Bischoff en Stacy de Ruiter zich voor als aspirant bestuursleden van VASON. Cheryll heeft sinds oktober de werkzaamheden van Sabine Bezstarosti overgenomen en richt zich op de PR van VASON. Stacy zal de komende maanden worden ingewerkt om eind maart het stokje van onze voorzitter over te nemen. De leden stemden unaniem in met het aannemen van de nieuwe bestuursleden. Daarna presenteerden we een terugkoppeling van onze heidag, een terugblik op de afgelopen maanden en onze jaaragenda van 2021. Ook werd de begroting unaniem goedgekeurd door de aanwezig aios. Afsluitend was er ruimte voor vragen en hebben we alle aanwezig actieve aios bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar. Zij hebben een bedankje ontvangen namens VASON. Wij vonden het wederom een succes en willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid. Hopelijk zien we elkaar snel weer, digitaal of in real live, tijdens een van onze activiteiten! 

pexels pixabay 4158

Op 6 november vond dit jaar de Startersdag in digitale vorm plaats. Zo'n 45 aios keken live mee tijdens de webinar die georganiseerd was in samenwerking met VvAA en Verenso. In vogelvlucht werden de aios meegenomen in relevante zaken die als beginnend SO op je pad komen: wat je terugkrijgt voor je lidmaatschap van VvAA en Verenso, aandachtspunten bij het starten als ZZPer, herregistratie en visitatie. Het was een geslaagde webinar!

WhatsApp Image 2020 11 06 at 16.12.05

Op 10 en 11 oktober kwamen 89 artsen en sportmaatjes van VASON, My-doc en Me-doc in beweging en legden samen 1159 kilometer af! Op de digitale afsluiting werden mooie prijzen uitgereikt voor zowel de deelnemers als het verpleeghuis. Een zeer geslaagd en sportief weekend!

Wij hopen jullie allemaal weer (digitaal) te zien op onze volgende activiteit!WhatsApp Image 2020 10 24 at 11.31.23

Interview met Kim Blom, aios ouderengeneeskunde, in tijden van de coronacrisis.

Nederland is in de ban van het coronavirus. Wat voor impact heeft dit op de arts-assistent in opleiding? Wat gebeurd er met je opleidingsschema en kom je nog toe aan je leerdoelen? Hoe belangrijk zijn deze leerdoelen nu eigenlijk en waar ligt de prioriteit? Hoe combineer je je privé-leven met de harde waarheid t.a.v. het corona-virus en vaak drukke tijden op de werkvloer?  Aios Kim Blom vertelt haar verhaal:

 

Kim blom

Waar ben je op dit moment werkzaam?
Ik werk bij Sint Jozefoord in Brabant, eigenlijk voor ZBVO (Zorg en Behandeling voor Ouderen), waar ik momenteel mijn keuzestage eerstelijn doe. Op dit moment zijn de eerstelijnswerkzaamheden niet mogelijk, dus werk ik intramuraal en functioneer ik daar als vliegende keep op de afdelingen waar het nodig is.

 

Komt dat door de coronacrisis?

Ja, dat komt door de coronacrisis. Ik werk hier sinds maart, waarbij wij in de eerste twee weken nog wel consulten hebben kunnen doen. Daarna werden de coronamaatregelen aangescherpt en kwamen er ook verdenkingen hier in huis. Toen werd landelijk geadviseerd en ook hier besloten om voorlopig geen consulten te doen. Dit om de mensen te beschermen en optimale zorg te kunnen bieden binnen het verpleeghuis.

 

Wat merken jullie van de coronacrisis?

Eigenlijk best wel veel. Enerzijds omdat de stage dus nu geen eerstelijnstage is, maar ik intramuraal aan het werk ben. Anderzijds ook omdat het werk op dit moment anders is. Bijna alles draait om corona. Je bent continu bezig met patiënten die klachten hebben die kunnen passen bij corona, waarbij wij ons afvragen of het corona is of niet. En bij mensen met corona vraagt je je af of zij het gaan halen of niet. Normale vragen over obstipatie die komen eigenlijk bijna niet meer aan de orde. Hierbij vraag ik me dan af of deze klachten er niet meer zijn, of niet meer naar voren komen door alles wat er nu speelt. Het is echt een andere manier van werken, zeker in het begin toen wij de eerste besmettingen kregen. Het begint nu langzaam wel iets te normaliseren, omdat je nu gewend bent aan de situatie rondom corona en weet wat je moet en wat je kunt doen.

 

Besmettingen bekend?
Jazeker, in eerste instantie begon het met een verdenking bij een bewoner die wij hebben getest. Dit liep gedurende het weekend op tot verdenking op besmetting bij ongeveer 75% van de afdeling. Deze afdeling werd al snel een cohortafdeling. Op dit moment hebben wij 3 cohortafdelingen en hier en daar nog een apart geïsoleerde patiënt op een andere afdeling. Zeker voor de zorg is deze situatie ook erg intens, onder andere, omdat de mensen daar al lang wonen en nu soms ernstig ziek worden of zelfs overlijden. En na een overlijden komen er ook nieuwe mensen te wonen die al besmet waren met corona. Dat is een hele omschakeling.

 

Ben je zelf ook op de cohortafdeling geweest?
Ja, ik ben daar ook geweest. In het begin vooral ook om het ziektebeeld te zien en te weten hoe het is. Maar nu ook zeker om mensen te kunnen vervolgen in mijn rol als vliegende keep wanneer de specialist ouderengeneeskunde bijvoorbeeld afwezig of druk is.

 

Invloed op collega’s? Uitval onder personeel?
De uitval valt hier naar mijn idee nog wel mee. Wel merkte je, toen corona hier net was, dat je erg op je hoede bent en aan het zoeken bent hoe je hiermee om moet gaan. Nu is er vooral duidelijkheid en weten we ook wat we moeten doen wanneer er een verdenking op een besmetting is. Er staan boxen klaar met beschermingsmiddelen die direct kunnen worden ingezet, dit is nu wel al onderdeel van een routine geworden. In het begin was het mentaal zwaar om met al deze zaken bezig te zijn en ook met een ziektebeeld dat je niet kent. Een van de leuke dingen is wel, dat er ook nog, of weer, wat grapjes gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld wanneer je zegt op je afdeling dat je op je paasbest komt in je gele pak, of de afdeling komt schilderen. De sfeer op de afdelingen is dus wel goed en ook zoals ik het ken van hiervoor.

 

Welke uitdagingen zie je nu als arts?
In de eerste weken toen hier de eerste cohortafdeling was, merkte ik dat ik het uitdagend vond om heel erg alert te zijn de hele dag. Je bent de hele dag aan het speuren of het een coronapatiënt is, ja of nee? En waarbij je je ook steeds de vraagt stelt of deze patiënt gaat overlijden of niet. Dit was erg intensief. Het was hierin wel een uitdaging om thuis ook de rust te vinden om uit te kunnen schakelen en de ellende even achter je te laten. Ook word je thuis continu geconfronteerd met het nieuws, webinars en dergelijke, dus soms was uitschakelen even lastig. Maar gesprekken met mijn thuisfront, buddy op het werk en ook sporten helpen mij wel om afstand te kunnen nemen. Een andere uitdaging die ik ook zie is dat veel telefonisch gaat, waaronder gesprekken met families. Hierin is het lastiger om een gesprek te voeren en ook gevoelsreflecties te geven. Ook bijvoorbeeld een glimlach achter een mondkapje is lastig, dus je gevoel overbrengen is wel een uitdaging.

 

Voel je je nu nog aios?
Ja en nee. De nee zit hem erin dat ik het idee heb dat wij hier echt een team zijn, met name omdat het erg kleinschalig is. Dus het is meer op gelijkwaardig niveau. En de ja zit hem erin dat ik wel merk dat zij ons als aios wel willen beschermen voor overbelasting. Maar ook het feit dat je altijd terug kan vallen op je supervisor. Ik sta zeker niet alleen.

 

Kom je toe aan eigen leerdoelen?
Niet de leerdoelen van de eerstelijnsstage op dit moment. Maar ik verwacht wel dat dit goed gaat komen. De leerdoelen die ik wel heb op somatisch vlak kan ik wel goed intramuraal oppakken nu. Deze pak ik mee waar ik kan. Mijn leerdoelen zijn dus gewijzigd in volgorde qua planning, maar ik kom zeker aan leren toe.

 

Wat heeft dit op invloed voor jou?
Corona maakt dat ik andere leerdoelen heb omdat je op een andere manier werkt dan je gewend bent. Zeker in het begin, waarbij dit hier in huis alweer iets lijkt te normaliseren. Ik vind het eigenlijk juist een hele leerzame omgeving. Maar dit is voor iedereen nieuw dus een continue leerschool. En een leerdoel: ‘hoe functioneer ik in een pandemie’, had ik niet in mijn lijstje staan.

 

Hoe ga je er thuis mee om?
Mijn vriend zit ook in het doktersvak dus we hebben het er regelmatig over. Hierdoor kan nu ook ons 2 jarige zoontje het woord ‘colonavilus’ inmiddels uitspreken, met een grote lach op zijn gezicht. Wij begrijpen elkaar thuis goed en hebben daardoor ook mogelijkheden om hier samen over te spuien, eigenlijk zoals wij dit altijd al doen. Dit geeft wel ruimte en verlichting en dan is het daarna ook weer goed. Wat met name nu thuis wel gek is, is dat je leven zo anders is door de algemene maatregelen, en niet zozeer door de situatie op je werk.

 

Welke persoonlijke uitdagingen spelen nu mee?
Nou, het verplaatsen van mijn bruiloft is niet echt een uitdaging, maar wel een teleurstelling. Verder draait het eigenlijk allemaal wel normaal door, zeker ook omdat de kleine naar de opvang kan en we allebei werken. Dus de uitdaging privé zit het hem meer in de teleurstelling rondom zaken die niet door kunnen gaan door de algemene maatregelen. Bijvoorbeeld dat je daardoor ook je vrienden minder ziet. De dingen die je normaal als gewoon ziet, zoals een terrasjes pakken of hardlopen met een hardloopclubje, dat is er ineens niet meer. Om dit dan toch zelf te blijven doen, bijvoorbeeld sporten volhouden en afleiding zoeken, dat is wel een uitdaging. Wij proberen wel met vrienden online af te spreken, dit is erg leuk, maar ook erg anders natuurlijk.

 

Is het duidelijk wat er van jou verwacht wordt t.a.v. de opleiding?
Ja op zich wel. Het is heel duidelijk dat er ook vanuit de SBOH en de opleiding gezegd is dat de kliniek even voorgaat op dit moment. Ik vind dat de opleiding goed meedenkt. Niet alles staat nu precies zwart op wit, maar zij vragen wel wat wij nodig hebben. Ik draai nu mee zoals, er denk ik, van me verwacht wordt, daar waar nodig is en dat is dus op dit moment intramuraal. Hoe dit straks daadwerkelijk gaat uitpakken qua registratie of KPB’s en alle officiële zaken, dat zie ik later wel. Ik kan me hier nu niet druk om maken. Ik weet dat er hier achter de schermen hard aan gewerkt wordt en daar heb ik vertrouwen in. Dit is voor iedereen zo en niemand heeft hier een draaiboek voor, dus dit wacht ik rustig af. In ieder geval op dit moment.

 

Als laatste; ervaar je nog iets positiefs aan deze crisis?
Ja, ik vind dat er veel solidariteit is. Ik heb nog nooit zoveel bloemen gekregen bijvoorbeeld, echt ontzettend leuk! En wat ik bijvoorbeeld ook erg mooi vind is om bijvoorbeeld in het nieuws te lezen, dat er een systeem is waarin het aantal bedden in ziekenhuis inzichtelijk is. Ik hoop dat dit soort dingen overeind blijven in de toekomst. Er is meer een gevoel van één zijn in de zorg, naar mijn idee. Er zijn weinig botsingen tussen bijvoorbeeld zorgverleners, maar ook tussen teams of iets dergelijks. Het voelt echt als één team! Die indruk heb ik wel, ook al werk ik hier pas net.

 

Wil je verder nog iets kwijt?
Voor de mensen die nog aan het begin van de coronacrisis zitten (want wij zitten hier wel in het epi-centrum): het is even wennen, maar uiteindelijk doe je het werk wat je altijd deed. We werken al relatief weinig zonder richtlijnen en weinig ‘evidence based’. Ook nu werk je met je stethoscoop zonder veel aanvullende mogelijkheden qua diagnostiek. Een groot deel van je werk is je ACP, en dat verandert niet. Dus als de eerste drukte van corona in het huis een beetje voorbij is, dan zie je dat je toch terug kan vallen op de basis van je werk!

De RGS krijgt op dit moment, vanwege het Coronavirus, veel vragen van aios en opleiders over de manier waarop zij moeten omgaan met de opleiding nu veel is opgeschort.

 

KNMGAios kunnen in deze tijd soms niet beginnen aan hun opleiding of zij kunnen niet aan hun opleidingsverplichtingen voldoen. Ze verwachten dat de hoofden van de opleidingen en opleidingsinstellingen, de opleiders en de aios samen in staat zijn om oplossingen te vinden.

 

De RGS steunt hen daarin en denkt zo nodig mee.

 

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de KNMG.

 

 

 

Per 1 maart 2020 zijn jullie allemaal officieel gestart met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde! Ontzettend leuk dat jullie voor dit mooie vak hebben gekozen!

 

Gestart in een zeer onzekere en gekke situatie m.b.t. het Corona virus. 

 

Wij willen jullie alvast informeren over VASON: De aios vereniging voor ouderengeneeskunde. 
Ons doel is jullie belangen zo goed mogelijk te behartigen op zowel lokaal, als op landelijk niveau. Maar eigenlijk nog belangrijker: we organiseren regelmatig leuke  en leerzame uitstapjes, activiteiten, trainingen en interessante cursussen die ten goede komen van je eigen ontwikkeling tot SO! Hiernaast hebben wij ook diverse commissies binnen VASON waar je als aios in kunt deelnemen om deze activiteiten mogelijk te maken voor je mede aios!

 

* Je kan gratis lid worden van onze vereniging! Dit kon tijdens je aanmelding voor de opleiding door, bijalle papieren, het hokje ‘VASON’ aan te vinken.Je kan nu ook nog steeds lid worden door dit door tegeven aan de SBOH.

 

Ben je nieuwsgierig wat VASON allemaal voor jou kan betekenen? kijk op onze website!

Je kan ons ook vinden op FacebookTwitter,LinkedIn en Instagram!

 

Bij vragen mail bestuurvason@gmail.com. Wij hopen jullie te spreken op de terugkomdagen t.z.t!

 

top view photo of people near wooden table 3183150

VASON heeft tot nader order alle activiteiten, vergaderingen en bijeenkomsten geannuleerd in verband met het Corona virus. Hierin volgen wij de adviezen van o.a. het KNMG, Verenso en de opleidingsinstituten. 

 

Corona

VASON is gestart met een commissie-blog in de maandelijkse nieuwsbrief!

 

Er zal maandelijks een stuk van 1 van onze commissies voorbij komen. 

  • 4x per jaar verschijnt een prikkelend perikel van de Politiek en Maatschappij Commissie
  • 4x per jaar verschijnt er een stuk vanuit de aioto Commissie
  • 4x per jaar verschijnt er een stuk van 1 van de andere commissies 

 

blog

 

Lieve aios, 

 

dank aan alle actieve aios die zich in 2019 hebben ingezet voor zichzelf, de vereniging en hun mede-aios SO!  Ook dank aan alle deelnemende aios aan de activiteiten afgelopen jaar!

 

VASON wenst jullie fijne kerstdagen en een gelukkig en knallend 2020!

 

We hopen op nieuwe actieve aios komend jaar en zien jullie graag op de nieuwe activiteiten van VASON, met als eerste, onze nieuwjaarsborrels! 

 

Kerstgroet2020

 

 

Onze mailadressen @vason.nl zijn tijdelijk niet bereikbaar wegens nog onbekende oorzaak.

 

Wij zijn via onderstaande mailadressen te bereiken: 

Voorzitter Anoek Aben: voorzittervason@gmail.com

Secretaris Nienke Hendriks: bestuurvason@gmail.com

Penningmeester Bianca de Jong: penningmeestervason@gmail.com

Sabine Bezstarosti: algemeenbestuurslid1vason@gmail.com

Ilse kok: algemeenbestuurdslid2vason@gmail.com

Paul Heuvelmans: algemeenbestuurslid3vason@gmail.com

 

Excuses voor het ongemak!

In de ALV van december 2019 zal er zal een bestuurswissel plaatsvinden. In de  komende ALV van december gaan wij, na 3 jaar, afscheid nemen van Vivianne Reijn. Ze is zelf helaas niet bij de ALV aanwezig.

 

bestuurswissel2019

Er zal 1 nieuw bestuurslid geïntroduceerd worden.

Paul Heuvelmans (Algemeen bestuurslid)

 

Hoi allemaal,

mijn naam is Paul Heuvelmans. Ik woon in Weert en ik ben in maart 2018 begonnen aan de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Nijmegen. Mijn passie voor het aanpakken van complexe vraagstukken en het menselijk contact in dit beroep maakte dat ik de opleiding ben gaan doen.

Naast puur mijn rol als dokter, span ik me sinds jaar 1 ook in om de positie van de aios en de opleiding zelf te verbeteren. Zo ben ik betrokken bij de jaarvertegenwoordiging en de curriculumcommissie van de VOSON. In het tweede jaar ben ik ook in de organisatie van de congrescommissie gegaan en heb ik met veel plezier de congresreis naar het EUGMS in Krakau medegeorganiseerd. Ik merkte echter dat ik nog meer voor mijn mede-aios en de opleiding wilde gaan doen en tegelijkertijd mijn eigen functioneren als professional en medisch leider te verbeteren. Daarom heb ik in september 2019 gesolliciteerd voor de functie van algemeen bestuurslid binnen de VASON.

Tot mijn grote vreugd werd ik aangenomen en ben ik warm ontvangen binnen het huidige VASON bestuur. De komen jaren zal er binnen de VASON een professionaliseringslag plaatsvinden, zoals ook te lezen in het meerjarenbeleidsplan 2020-2023. Ik wil graag samen met de rest van bestuur deze slag gaan maken zodat VASON zich nog effectiever kan inzetten voor haar Leden. Ik hoop dat ik van jullie op de algemene ledenvergadering op 06-12-2019 jullie steun mag ontvangen.

 

 

VASON heeft zich de afgelopen maanden ingezet voor een nieuw meerjarenbeleidsplan (MJBP).

 

Wij hebben de visie en missie aangescherpt en hebben een beleid opgesteld voor VASON tot 2023.
Hierbij staat professionalisering centraal, zodat wij de aios nog zichtbaarder kunnen vertegenwoordigen.

 

Bij deze professionalisering willen we het beleidsplan graag voorleggen aan onze leden op de ALV op 6 december 2019.


Bijlage: Meerjarenbeleidsplan VASON

business idea diagram innovation 40218

 

De startersdag van afgelopen vrijdag 15 november, was weer een succes!


Via https://www.vason.nl/trainingen-en-coaching/startersdag-bijna-so-wat-nu kan je de presentaties downloaden tot 1 december 2019. 

  

 

Inschrijving gesloten!

Na het daverend succes van de wintersportreis vorig jaar organiseert VASON dit jaar opnieuw een wintersportreis in 2020!

Dit keer zal de reis naar Les sybelles, st. Sorlin d'arves (Frankrijk) gaan. Het skigebied is geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs, dus dit is het moment om skieën te gaan proberen.

 

We zullen verblijven in het hotel L'Etendard, middenin het centrum en 100 meter van de skilift. Daarnaast heeft het een natuurlijk met sauna. Ook als je na een dagje skiën het voor gezien houdt zijn er andere activiteiten te doen (zipline, hondensledetocht, microlight vlucht, boerderij bezoek, rodelen, kaasmakerij bezoek).

Geen enkel excuus te bedenken waarom je niet met je mede aios de sneeuw gaat opzoeken dus!

 

Wat je moet weten:

  • Donderdag 16 januari 2020 t/m maandag 20 januari 2020
  • Les sybelles, st. Sorlin d'arves (Frankrijk): geschikt voor beginners en gevorderde skiërs
  • Verschillende andere activiteiten naast skiën mogelijk
  • Kosten +/- 475 euro p.p. (hier gaat de bijdrage van SBOH en VASON nog vanaf)
  • Inclusief vervoer per bus en all-inclusive hotelverblijf

Meer info volgt (via VASON nieuwsbrief/facebook). Meld je snel aan en geef het door, het aantal plaatsen is beperkt!

 

Meer informatie: HIER. 

 

cable car clouds cold 926684

Flyer voorkantPer 1 september zijn jullie allemaal officieel gestart met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde! Ontzettend leuk dat jullie voor dit mooie vak hebben gekozen!

 

Als nieuwe AIOS kan je ook lid worden van de AIOS vereniging voor de ouderengeneeskunde: VASON.

 

Wij zijn een vereniging met een 6 koppig bestuur, met 2 AIOS uit elke opleidingsinstelling. Hiernaast hebben wij meerdere commissies binnen VASON.

 

Ons doel is jullie belangen zo goed mogelijk te behartigen op zowel lokaal, als op landelijk niveau. Maar eigenlijk nog belangrijker: we organiseren regelmatig leuke uitstapjes en interessante cursussen die ten goede komen van je eigen ontwikkeling tot SO!

Ook houden we je op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Zo hebben we jaarlijks cursussen leren onderhandelen over je toekomstig salaris, maar bv ook hoe om te gaan met agressie, hoe deel je je eigen tijd in of hoe debateer je. Hiernaast hebben we jaarlijks een landelijke dag voor bijna klare aios en een congresdag voor aios met diverse sprekers en workshops. Daarnaast zijn we dit jaar voor het eerst op skireis geweest en staat er in september weer een congresreis op de agenda naar het EuGMS congres in Krakau.

 

Wil je van onze activiteiten en actuele zaken op de hoogte blijven of overweeg je zelfs om aan te sluiten bij een van onze commissies? Word dan gratis lid van onze vereniging! Dit kon tijdens je aanmelding voor de opleiding door, bij alle papieren, het hokje ‘VASON’ aan te vinken. Je kan nu ook nog steeds lid worden door dit door te geven aan de SBOH.

 

Je kan op de hoogte blijven van VASON door ons te volgen via onze website, facebook, twitter, linkedIn of instagram!

 

Bij vragen mail bestuur@vason.nl.