Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwsberichten over activiteiten binnen VASON én in de ouderengeneeskunde.

Heb je suggesties voor berichten voor de nieuwsbrief of de website? Mail ons dan!

 

 

Mariëlle Winters neemt helaas, na een jaar, afscheid van VASON. Ze heeft zich een jaar lang hard ingezet als secretaris binnen het bestuur en was o.a. betrokken bij het onderwijs en de politiek en maatschappijcommissie. Namens VASON enorm bedankt! Succes en tot ziens als SO!
Nienke Hendriks van GERION zal haar plaats innemen, welkom!

 

Bestuurswissel
(links: Nienke - rechts: Mariëlle)

 

Voorstellen:

Hoi, ik ben Nienke Hendriks. Ik volg sinds september 2018 de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde bij Gerion. Ik ben in 2014 afgestudeerd in Utrecht, daarna heb ik zowel ervaring opgedaan binnen de psychiatrie als bij de beschouwende specialismen in het ziekenhuis. Inmiddels was mijn interesse gewekt voor ‘de oudere patiënt’. Ik besloot ervaring op te gaan doen in het verpleeghuis en wist het al snel zeker, ik word specialist ouderengeneeskunde. Middels mijn bestuursfunctie bij VASON wil ik het specialisme meer op de kaart krijgen en wil ik mij inzetten voor mijn mede aios-en. Daarnaast zal ik hierdoor op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Ook hoop ik via het bestuur mijn netwerk uit te bereiden en draagt het bij aan een leuke en gezellige opleidingstijd.
Binnen het bestuur bekleed ik de functie secretaris, mocht je vragen aan mij hebben, mail gerust! 

 

Meer informatie over de bestuursleden, vind je hier!

Een dag geen ouderen, maar een dag ouder kind

Ouderkinddag

Laat de ouderen maar een dagje aan je collega’s over, want het is tijd voor de eerste editie van de VASON ouder kind dag!

 

Op zaterdag 13 juli vanaf 11:00 tot 14:00 zal VASON een spannende speurtocht uitzetten in de prachtige bossen van Soest.

Voor lunch wordt gezorgd. Dus neem je partner (of je beste vriendin) mee en vergeet vooral je kinderen (of je leuke neefje of nichtje) niet mee te nemen.

 

Aanmelden kan tot 30 juni hier!

Congresreis EuGMS Krakau - De inschrijving s helaas gesloten. 

 

Dit jaar zal de reis gaan naar ‘The 15th International Congress of the European Geriatric Medicine Society (EuGMS)’ in Krakau, Polen van 25 t/m 28 september.

 

Het thema is: 'Evidence Based Medicine in Geriatrics'.

EuGMS

 

Meer informatie over het congres vind je op: www.eugms.org/2019.html.

 

Data

Het EuGMS congres zal plaatsvinden van woensdag 25 t/m vrijdag 27 september 2019. We vliegen woensdagochtend 25 september naar Krakau. Zaterdag 28 september aan het einde van de ochtend vertrekken we vanuit Krakau weer naar Nederland. De reis (hotel, vlucht, inschrijving congres) wordt volledig gefinancierd door de SBOH en je kan er je CAO-congresdagen voor inzetten. 

Na het succes afgelopen jaren, komen ze er ook dit jaar weer aan!  

 

Er worden 3 trainingen onderhandelen georganiseerd in 2019.

De trainingen zijn met name gericht op laatstejaars aios, die straks gaan solliciteren als SO en hun arbeidsvoorwaardegesprek ingaan.

 

Salaristraining 

 

Wil jij weten wat je waard bent als SO?

Heb je het onderhandelen nog niet helemaal in de vingers?

 

De 3 trainingen zullen aansluitend zijn op het onderwijsprogramma:
- 19 juni GERION Amsterdam 17.00h
- 27 juni VOSON Nijmegen 16.45h - Locatie: de Majoor A, route 95 Studiecentrum

Inschrijving kan hier!

Let op: Maximum aantal deelnemers per training: 20! 

Activiteitencommissie

meeting


VASON kan jouw hulp altijd goed gebruiken! Op dit moment hebben we meerdere vacatures in de activiteitencommissie.
 
De activiteitencommissie heeft als taak het organiseren van leuke, gezellige, sportieve of leerzame activiteiten om aios bij elkaar te brengen. Zo zijn er de afgelopen tijd nieuwjaarsborrels, een wintersportvakantie en een bezoek aan het muZIEum georganiseerd. Ook voor dit jaar liggen er weer veel leuke ideeën op de plank!
Vind jij het belangrijk om je collega’s buiten de vaste onderwijsmomenten te leren kennen? Zie jij het belang om onze onderlinge netwerken uit te breiden op een laagdrempelige manier? En vind jij ook dat we meer momenten moeten hebben om onze visie op het vak met elkaar te delen? Meld je dan aan!
 
Tijdsinvestering: ongeveer 4 tot 6 uur per maand (de vergadering die 1x per twee maanden plaatsvindt inbegrepen).
Pluspunten: aios die deelnemen aan de commissie krijgen een reiskostenvergoeding en krijgen hun beoordeling maatschappelijk handelen afgetekend.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar bestuur@vason.nl.

Voor de leden van Vason zijn de aioto SO's misschien wel het meest tastbare van de wetenschap om hen heen. Een aioto is een aios ouderengeneeskunde die de opleiding combineert met een promotietraject. Aioto betekent officieel arts in opleiding tot onderzoeker. Vandaar dat we de term aioto SO gebruiken, want ze zijn ook onderweg SO te worden natuurlijk!

 

De aioto’s hebben nu ook een eigen commissie binnen Vason!

De aioto-commissie wil de zichtbaarheid en bereikbaarheid van aioto’s verbeteren, het wetenschappelijk karakter van Vason versterken en de belangen van de aioto’s behartigen.

 

De commissie bestaat uit drie aioto’s (één per opleidingsinstituut). Klik hier voor meer informatie!

Per 1 maart zijn jullie allemaal officieel gestart met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde! Ontzettend leuk dat jullie voor dit mooie vak hebben gekozen!

 

Als nieuwe AIOS kan je ook lid worden van de AIOS vereniging voor de ouderengeneeskunde: VASON.

 

Wij zijn een vereniging met een 6 koppig bestuur, met 2 AIOS uit elke opleidingsinstelling. Hiernaast hebben wij meerdere commissies binnen VASON.

Ons doel is jullie belangen zo goed mogelijk te behartigen op zowel lokaal, als op landelijk niveau. Maar eigenlijk nog belangrijker: we organiseren regelmatig leuke uitstapjes en interessante cursussen die ten goede komen van je eigen ontwikkeling tot SO!

Ook houden we je op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Zo hebben we jaarlijks cursussen leren onderhandelen over je toekomstig salaris, maar bv ook hoe om te gaan met agressie, hoe deel je je eigen tijd in of hoe debateer je. Hiernaast hebben we jaarlijks een landelijke dag voor bijna klare aios en een congresdag voor aios met diverse sprekers en workshops. Daarnaast zijn we dit jaar voor het eerst op skireis geweest en staat er in september weer een congresreis op de agenda naar het EuGMS congres in Krakau.

 

Wil je van onze activiteiten en actuele zaken op de hoogte blijven of overweeg je zelfs om aan te sluiten bij een van onze commissies? Word dan gratis lid van onze vereniging! Dit kon tijdens je aanmelding voor de opleiding door, bij alle papieren, het hokje ‘VASON’ aan te vinken. Je kan nu ook nog steeds lid worden door dit door te geven aan de SBOH.

 

Je kan op de hoogte blijven van VASON door ons te volgen via onze website, facebook, twitter, linkedIn of instagram!

 

Bij vragen mail bestuur@vason.nl.

 

Welkom nieuwe aios

‘Ouderen wonen heerlijk in een zorghuis, maar de huisarts is er maar druk mee’ (Volkskrant). Wat zou de SO moeten bijdragen in particuliere instellingen?

Dit voorjaar starten er drie nieuwe bestuursleden bij VASON.

Bereid je, als bijna-specialist ouderengeneeskunde, goed voor op alle veranderingen die plaatsvinden in de zorgwereld. Lees hier het boek 'Praktijkvoering, wat past bij mij?'.

Nu beschikbaar: het jaarverslag 2018 van VASON!

Maastricht University is van plan om, onder de vlag van VOSON, per september 2019 te starten met het aanbieden van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Volg jij de opleiding via VOSON en vind jij het leuk om mee te denken en het onderwijs mee vorm te geven? Stuur dan een e-mail naar bestuur@vason.nl.

…Toch? 

Als aios hoop je natuurlijk dat je zonder problemen door de opleiding heen stroomt, maar soms ontstaan er gaandeweg problemen.

Bijgaand het jaarverslag 2017 van VASON! In het jaarverslag wordt uitvoerig teruggeblikt op het afgelopen jaar. Ook is een vooruitblik opgenomen naar het komende jaar. 

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van het jaarverslag, neem dan gerust contact op via bestuur@vason.nl

 

pdfJaarverslag 2017

Een aios die zijn of haar opleiding heeft afgerond moet zich vanaf 1 januari 2018 binnen een maand registreren als geneeskundig specialist of profielarts. De periode waarbinnen een aios met terugwerkende kracht als specialist of profielarts wordt ingeschreven, wordt bekort van drie maanden naar één maand.

 

Zoals je misschien al weet, is dit een jubileumjaar voor VASON. Daarom blazen we leven in een oude traditie van samenkomen: een landelijke aios dag! 

Na bijna een jaar aan voorbereidingen, organisatie en voorpret was het op Hemelvaartsdag eindelijk zo ver: de lustrumreis van VASON!

Op vrijdag 7 april jongst leden hebben we samen met Verenso en VvAA een zeer geslaagde startersdag georganiseerd. Nadat iedereen gemoedelijk van een welkomsdrankje genoot werd de dag succesvol en inspirerend geopend door Carrol Terleth, directeur van Verenso.

Iedere maand krijgen aios een persoonlijk budget. Hier lees je waar je het voor kan gebruiken, en waarom dat zo belangrijk is!