Skip to main content

Laatste nieuws

Hier vind je de laatste nieuwsberichten over activiteiten binnen VASON én in de ouderengeneeskunde. Heb je suggesties voor berichten voor de nieuwsbrief of de website? Mail ons dan!


11 juni 2024

Jaarverslag 2023

Het Jaarverslag van het jaar 2023 is af en delen we graag via deze weg met onze leden en andere geinteresseerden.

22 januari 2024

SBOH schrijft brief aan informateur Plasterk.

Een nieuw kabinet betekend mogelijk ook nieuwe plannen en maatregelen om het tekort aan artsen buiten het ziekenhuis terug te drinken. Op 19 januari stuurde de SBOH een brief naar informateur Plasterk met suggesties voor het regeerakkoord met als doel om de instroom van artsen in deze specialismes de komende jaren te vergroten. 

In deze brief worden onderanderen gesproken over de stappen die al gezet zijn, zoals de door de SBOH met minister Kuijpers gelanceerde campagne 'Next level dokter'. Maar er word ook in gegaan om de salarisverschillen tussen intramurale en extra-murale artsen in opleiding tot specialist. En wat er nodig is om de publieke zorgsector zoals we die nu kennen voor de toekomst te kunnen behouden. 

Lees de volledige brief op: https://www.sboh.nl/nieuws/sboh-geeft-informateur-plasterk-suggesties-voor-het-regeerakkoord/

 

17 januari 2024

Nieuwjaarsborrels!

Lieve VASON’ers,

Hoe kan het nieuwe jaar beter worden ingeluid dat met een gezellige Nieuwjaaraborrel 🎇 met je collega’s van de opleiding!?

Komende weken staan de eerste al gepland.🍻Trommel je collega’s op en kom lekker proosten aansluitend op de terugkomdag. We hopen jullie allen te zien! ⭐️❄️

Leiden → VERPLAATST NAAR 15 februari, Van der Werff
Groningen → 7 februari, De toeter
Nijmegen → 8 februari, Valdin

🍾✨Nieuwjaarsborrels!! ✨🍾.

20 december 2023

VASON WhatsApp groep

Sociale media zijn in deze tijd niet meer als communicatie middel weg te denken. VASON deelt alle activiteiten en actualiteiten via onder andere de website, Instagram en Facebook. We merken echter dat er nog steeds leden zijn die we niet bereiken of die ondanks alle post en nieuwsbrieven toch de aankondiging van activiteiten of het laatste nieuws m.b.t. de vereniging missen. Daarom willen we het voor jullie nog makkelijker maken om op de hoogte te blijven en roepen we de VASON activiteiten en actualiteiten WhatsApp groep in het leven. Dit is een groep waarin leden alleen kunnen lezen, en niks kunnen plaatsen. Dus geen onnodige spam. We zullen de app voornamelijk gebruiken voor aankondigingen van activiteiten, en soms voor belangrijke actualiteiten. Lijkt dit je wat? Meld je snel aan via de link! https://chat.whatsapp.com/F3ugTU4yW319LMpywyXbXa

Of scan de QR code: 

Schermafbeelding 2023 12 20 om 10.51.11

18 december 2023

ALV december 2023 (digitaal)

Op 12 december 2023 vond onze halfjaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats via Zoom. Tijdens de ALV werden Lisa en Wouter officieel ingestemd als bestuurslid, en er werd goedkeuring verleend voor het jaarplan en de begroting. Daarnaast is er teruggeblikt op het afgelopen jaar. Helaas was het aantal aanwezigen tijdens de ALV dan gebruikelijk. We vinden draagvlak voor de voorgestelde plannen en inspraak van de leden erg belangrijk en zouden daarom graag meer leden zien en spreken bij de ALV. Heb jij een idee hoe we meer leden kunnen aantrekken om de ALV bij te wonen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar bestuur@vason.nl

15 november 2023

Terugblik startersdag

10 november heeft weer een inspirerende startersdag plaatsgevonden waarin 3e jaars aios zijn klaargestoomd voor hun toekomst als specialist ouderengeneeskunde. Er werden presentaties verzorgd door sprekers van onder andere Verenso en VvAA en aios hebben kunnen speeddaten met een divers aanbod aan specialisten ouderengeneeskunde.

23 oktober 2023

Terugblik EuGMS congres Helsinki 2023

Op 19 september vertrokken we met een groep van 26 AIOS en aioto’s naar Helsinki voor het jaarlijkse EuGMS congres. In de navolgende dagen volgden we een vol wetenschappelijk programma met dit jaar als overstijgend thema ‘Healthy aging in the changing world’.

09 oktober 2023

NEXT LEVEL DOKTER

Heb jij het lef om NEXT LEVEL DOKTER te worden?

De SBOH lanceerde eind september een nieuwe campagne met de naam 'NEXT LEVEL DOKTER' met als doel om meer jonge artsen te enthausiastmeren voor een artsencarriere buiten het ziekenhuis.

15 maart 2023

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag van bestuursjaar 2022 is af. We blikken terug op een succesvol lustrumjaar, waarbij we onder andere gewerkt hebben aan het nieuwe Landelijke Opleidings Plan, de CAO onderhandelingen hebben afgerond, alle doelen van ons Meerjarenbeleidsplan 2020-2023 hebben behaald en vooral veel leuke activiteiten voor jullie hebben georganiseerd.

19 oktober 2022

Terugblik EuGMS congres Londen 2022

Op de vroege ochtend van 28 september meldden zich 15 aiossen van de diverse opleidingsinstituten in de centrale hal van ´De Haaienbek´. Deze groep ging deelnemen aan het jaarlijkse congres van de EuGMS (European Union Geriatric Medicine Society). De Thalys vertrok op tijd richting Brussel waar de groep na een zoete lunch (wafels) instapte op de Eurostar naar Londen.