Skip to main content

Bestuur

We zijn voor vragen, input en tips altijd bereikbaar. Dus: spreek ons aan, of mail naar bestuur@vason.nl. Om de missie van VASON te vervullen is door de algemene ledenvergadering (ALV) een bestuur aangesteld. Het bestuur bestaat (idealiter) uit 6 personen, met vertegenwoordiging uit alle opleidingsinstituten.

Faye Trossèl

Voorzitter

Ik ben Faye Trossèl, woon in Amsterdam en ben sinds september 2021 gestart als aios ouderengeneeskunde bij Gerion. Vanaf de eerste maand dat ik in de ouderengeneeskunde werkzaam was, was ik verkocht. Door tijd te nemen voor een goed gesprek, kun je als arts echt het verschil maken. Mijn enthousiasme voor het vak wil ik graag delen met (toekomstige) collega’s. Dit doe ik onder andere
door onderwijs te geven aan geneeskundestudenten. Daarnaast krijg ik energie van het brainstormen over ons vak in de toekomst, en het vertegenwoordigen van de specialist ouderengeneeskunde in de maatschappij.

Na mijn werk ben ik graag te vinden op de motor of hardlopend langs de Amstel. Ik organiseer graag borrels en etentjes voor vrienden, en ga het liefst twee keer per jaar op een avontuurlijke reis.

Ik startte als PR officer voor Vason in maart 2022, en per 1 september 2023 ben ik de voorzitter geworden. Wil jij ook iets bijdragen, heb je een idee, of zou je graag iets anders willen zien? Stuur me een mail, of drink een koffietje met me!

Aandachtsgebieden: belangenbehartiging.

David van der Laan

Penningmeester

Sinds september 2022 ben ik begonnen als aios Ouderengeneeskunde bij Gerion. Ik ben 31 jaar en woonachtig in Amsterdam. In Leuven tijdens mijn studie geneeskunde werd ik geboeid door het begeleiden van de laatste levensfase en het verder kijken dan alleen de aandoening bij een geriatrische patiënt. Maar op de afdeling geriatrie in het ziekenhuis miste ik deze persoonlijke aandacht en lag de nadruk veel meer op productie binnen een zorgfabriek. Ouderengeneeskunde is ontzettend uitdagend; ik kan hier zowel op medisch-inhoudelijk, organisatorisch als sociaal vlak veel diepgang vinden. Ik wilde bijdragen aan het bestuur van VASON om zowel toekomstige als huidige aios te laten zien hoe mooi het vak is. Door met allerlei organisaties zoals Verenso intensief samen te werken, geven we vorm aan ons vak van de toekomst. Buiten mijn werk om ben ik altijd te porren voor een feestje en kan ik mijn energie kwijt in drummen, fietsen en tennissen. We komen elkaar ongetwijfeld ook tegen op de skipiste tijdens de VASON wintersport.

Als penningmeester probeer ik binnen VASON de (financiële) focus te leggen op waar wij als ouderengeneeskunde sterker van worden!

Aandachtsgebieden: begroting, financiën

Guus van der Linden

Algemeen bestuurslid

Ik ben Guus van der Linden en ben in september 2021 gestart met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Nijmegen. Nadat ik anderhalf jaar had gewerkt op de interne geneeskunde, wilde ik ervaring opdoen buiten het ziekenhuis. Het plan was toen nog om huisarts te worden. Al vrij snel nadat ik in het verpleeghuis ging werken, kwam ik erachter dat dit het vak is waar ik wil gaan werken. Ik heb me in positieve zin verbaasd over de diversiteit van de complexe problematiek van de kwetsbare ouderen. Het werken aan de kwaliteit van leven in een multidisciplinaire team en het patiëntencontact maakt het werk ontzettend leuk.

Omdat ik het specialisme zo leuk vind, wilde ik ook mijn bijdrage leveren in het op de kaart zetten van het vak en me inzetten voor alle aios en mogelijk aanstaande aios. Om deze reden besloot ik om me aan te melden voor het bestuur van de VASON. Ik ga de uitdaging met veel enthousiasme tegemoet en ga me met dit enthousiasme inzetten voor de aios ouderengeneeskunde.

Buiten werktijd om voetbal ik graag (zowel in de zaal als op het veld), trek ik er graag op uit in binnen- en buitenland en ben ik met enige regelmaat op een feestje of festival te vinden. Ik vind het erg leuk om spontaan iets te ondernemen, waarbij ik altijd op zoek ben naar iets nieuws.

Per 1 juli 2022 start ik als algemeen bestuurslid van de VASON. Ik kijk er erg naar uit!

Aandachtsgebieden: bevorderen aios contacten, competentieontwikkeling en profilering

Lidia Bons

Algemeen bestuurslid

Ik ben Lidia Bons en ben in september 2021 begonnen met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde in Leiden/Rotterdam. Omdat mijn interesse gewekt werd door wetenschappelijk onderzoek, heb ik na mijn studie geneeskunde eerst een promotietraject gevolgd bij de afdeling congenitale cardiologie van het Erasmus MC. Hierbij heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als onderzoeker en dit hoop ik in de toekomst ookbinnen de ouderengeneeskunde te kunnen gebruiken.

Na mijn promotieonderzoek ben ik in 2019 als arts in de ouderengeneeskunde gaan werken en dit greep mij direct aan. De samenwerking met andere disciplines, de band die je opbouwt met patiënten en de diversiteit in werkzaamheden maken het een heel mooi vak. Een collega noemde het een keer ‘het meehelpen vormgeven van het laatste hoofdstuk van iemand zijn leven’, en zo voel ik het ook echt. De komende tijd zal er veel veranderen in de organisatie van de ouderenzorg in Nederland met de vergrijzing en de toename van werk in de 1e lijn. Er zijn steeds meer artsen in de ouderenzorg nodig en ik hoop dan ook dat we samen meer artsen enthousiast kunnen maken voor dit mooie vak. Als bestuurslid van VASON wil ik vooral mijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs voor aios, het vertegenwoordigen van de aios binnen ons vakgebied en het samenbrengen van aios bij gezellige en leerzame activiteiten.

Buiten mijn werk ben ik graag sportief bezig. Ik heb op hoog niveau ge(beach)volleybald en ben tegenwoordig vaak aan het hardlopen of fietsen. Ook sta ik graag op mijn snowboard in de sneeuw. Ik hoop veel van jullie komend jaar dus te zien bij SBOH beachdag of het wintersportweekend van VASON!

Aandachtsgebieden: Onderwijs

Wouter Veenendaal

Algemeen bestuurslid en vice-voorzitter

Mijn naam is Wouter Veenendaal, ik ben 31 jaar en ik woon in Amsterdam-Oost. Sinds 3 jaar ben ik bevangen door de ouderengeneeskunde en in maart 2023 ben ik begonnen met de opleiding tot Specialist ouderengeneeskunde. Ik vind dat mijn werk uitdagend en interessant moet zijn, maar bovenal dat het werk gewoon ontzettend leuk moet zijn. En ik hoef jullie niet uit te leggen waarom ons werk zo leuk is, jullie hebben immers hetzelfde vak gekozen. Een van de krachten van onze opleiding vind ik dat we een opleidingsinstituut en de wekelijkse terugkomdagen hebben. Dit ervaar ik als enorm leerzaam. Zeker ook inhoudelijk zijn deze interessant, maar de intervisie/ supervisie en ervaringsuitwisseling vind ik ook erg waardevol. Daarnaast vind ik het sociale aspect van de terugkomdagen en mijn werk erg belangrijk, en dat is nou precies waar VASON om de hoek komt kijken. Ik hoop, mede vanuit mijn bestuursfunctie, veel interessante en leuke nieuwe mensen te ontmoeten om de passie voor ons vak mee te delen en een lekker drankje mee te drinken.

Vanaf 1 juli 2023 zet ik me als algemeen bestuurslid/PR officer in voor het VASON bestuur. Ik kijk er naar uit om me voor de aios, in te zetten om deze drie jaar die de opleiding duurt zo sociaal, interessant en leuk mogelijk te maken en de kwaliteit van het onderwijs en de beloning voor ons harde werken te waarborgen. En ook om er voor te zorgen dat buiten de grenzen van de opleiding potentiële nieuwe collega’s van ons specialisme afweten. Hopelijk tot snel op een van onze activiteiten.

Aandachtsgebieden: bevorderen aios contacten, promotiekanalen/social media

Lisa schapink, Secretaris

Lisa Schapink

Secretaris

Mijn naam is Lisa Schapink, 29 jaar oud en geboren en getogen in Woerden. Per toeval ben ik in de ouderenzorg beland (bijbaantje naast wetenschappelijk onderzoek) en het klikte meteen! De dynamiek, de puzzels, de regie over je eigen agenda/werkzaamheden, het persoonsgerichte werken. Maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen.

Naast het vak inhoudelijk, biedt de ouderenzorg ook veel organisatorische en beleidsmatige uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat er in 2040 ook nog goede zorg geleverd kan worden aan de kwetsbare medemens? Er wordt veel over gesproken, maar hoe richten we de zorg in met de toenemende zorgvraag en de beperkte toename van zorgaanbod? Goede specialisten ouderengeneeskunde zijn in deze essentieel, en dus ook de opleiding tot SO! Ik geloof dat in contact met elkaar komen en blijven, het vak alleen maar laat groeien. En daar draagt VASON haar steentje aan bij! En daarbij is het natuurlijk ook gezellig om mede-AIOS te ontmoeten.

In mijn vrije tijd ben ik wekelijks bij de scouting te vinden en loop ik graag hard. Ook ben ik voor de liefde naar Limburg verhuisd, waar we graag aan ons huis klussen.