Symposium ‘samen oud’

Afgelopen woensdag vond het symposium ‘Samen oud’ plaats in het AMC. Dit symposium, voor zowel de AIOS Ouderengeneeskunde van GERION als de HAIO’s van het AMC, werd voor de eerste keer georganiseerd, en werd met veel enthousiasme ontvangen.

Na de lunch begon de middag met een plenaire sessie over de maatschappelijke en wettelijke veranderingen in de ouderenzorg, en werd een  voorzet gegeven voor de manier waarop de specialist ouderengeneeskunde en de huisarts kunnen samenwerken in de zorg voor kwetsbare ouderen thuis.

Vervolgens ging de groep uiteen voor de workshops. Zo konden de AIOS iets leren over palliatieve zorg in de thuissituatie, over de aanpak van probleemgedrag bij dementie, over wondzorg bij ouderen, over hoe om te gaan met zorgmijders, over hoe je de verschillende belanghebbende bij samenwerking in kaart kan brengen en ten slotte over ‘samen oud en seks’.

De middag werd afgesloten met een presentatie van een huisarts en specialist ouderengeneeskunde die al intensief samenwerken. Zij deelden hun manier van werken met elkaar en gaven tips aan zowel de huisartsen als SO’s in opleiding.

Uiteraard volgde daarna een borrel, om ook op sociaal vlak elkaar wat beter te leren kennen.

 

Al met al een zeer geslaagd symposium, en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Symposium Samen oud 5 okt 2016