Ingezonden brief Algemeen Dagblad

In de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad is een reactie te lezen van Daniëlle Gommers en Anne van der Zon, specialisten ouderengeneeskunde, op een interview met Bert Keizer ('Verpleeghuis is de schuur van de losers').

Hun reactie luidt als volgt:

 

Boos en verbijsterd

Beste Bert Keizer, boos en verbijsters lazen we de kop boven het interview met jou: 'Verpleegshuis is de schuur van de losers' (AD 5-7). Dit beeld van een schuur draagt niet bij aan de kwaliteitsslag in verpleeghuizen waar wij als specialisten ouderengeneeskunde in spe elke dag met hart en ziel aan werken. Ook draagt het niet bij aan de waardering voor en het imago van ons specialisme. Welke hbo-verpleegkundige wil na dit stuk nog in het verpleegshuis werken? Je jaagt hen weg terwijl je, net als wij, weet dat hoogopgeleid personeel onmisbaar is. Praat liever over wat je mooi vindt aan de ouderengeneeskunde en ouderenzorg: wat drijft je? Voor ons zijn dat twee zinnen uit de artseneed:

 

'Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten' en 'Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving'.

 

Daniëlle Gommers en Anne van der Zon, specialisten ouderengeneeskunde in opleiding, Nijmegen.

 

man hands reading boy