Skip to main content

Terugblik EuGMS congres Helsinki 2023

Op 19 september vertrokken we met een groep van 26 AIOS en aioto’s naar Helsinki voor het jaarlijkse EuGMS congres. In de navolgende dagen volgden we een vol wetenschappelijk programma met dit jaar als overstijgend thema ‘Healthy aging in the changing world’.

Tijdens het congres was de Nederlandse bijdrage groot. Binnen de groep aios en aioto’s hadden Djura Coers, Demi Ronner, Ruochen Wang en Manon Heijltjes een posterpresentatie. Zowel Marlies Dijk als Janneke Ravensberg hadden twee posterpresentaties. Daarnaast hield Esther Hartman een mondelinge presentatie getiteld: “Implementation of a tailored multifaceted antibiotic stewardship intervention with a participatory-action-research approach to improve antibiotic prescribing for urinary tract infections in frail older adults in four European countries: a process evaluation.”

Naast het congres was er ook nog ruimte voor een sociaal programma. Het congres begon op woensdagmiddag, waardoor er in de ochtend nog alle gelegenheid was tot het verkennen van Helsinki zelf. Woensdagavond was er een welkomstreceptie van het congres met een uitgebreid buffet. Donderdagavond zijn we als groep aios en aioto’s gezamenlijk uit eten geweest, om aansluitend onze vindingrijkheid op de proef te stellen in een escaperoom. Als afsluiting van het congres waren we door de SBOH uitgenodigd om samen met hen en een groep van 50 opleiders op vrijdagavond gezamenlijk te dineren.

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagde congresreis! Het volgende EuGMS congres vindt plaats van 18 tot en met 20 september 2024 in Valencia. Wil je de volgende keer (opnieuw) mee naar het EuGMS congres? Hou dan de nieuwsbrieven en socials van VASON in de gaten!

terugblik eugms congres helsinki 2023