VASON

VASON is de vereniging voor en door artsen in opleiding (AIOS) tot specialist ouderengeneeskunde.

 

De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is nog relatief jong. In 1989 werd de opleiding tot verpleeghuisarts gestart in Amsterdam. Enkele jaren na de start van de opleiding, in 1992, werd de vereniging voor verpleeghuisartsen in opleiding (VVIO) opgericht. Bij de uitbreiding van de opleiding naar Nijmegen in 1995 en Leiden in 1997, sloten de nieuwe aios zich direct bij de VVIO aan. Het was in die tijd een tweejarige opleiding. In 2007 is de opleiding uitgebreid naar drie jaar.

 

In 2009 is ons beroep omgedoopt tot specialist ouderengeneeskunde. De aiosvereniging veranderde mee en werd VASON: Vereniging voor artsen in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde Nederland. In de afgelopen 27 jaar heeft de aiosvereniging allerlei activiteiten voor haar leden georganiseerd. Daarnaast spant zij zich in voor de arbeidsrechtelijke belangen van de aios, onder andere door deel te nemen aan de cao-onderhandelingen.

 

AIOS kunnen hun stem uit brengen tijdens de Algemene Leden Vergadering.

 

Daarnaast kunnen zij actief worden binnen de vereniging door deel te nemen aan commissies of door leuke trainingen of activiteiten te volgen.

 

Ben jij AIOS en wil jij je naast je opleiding inzetten voor leuke activiteiten, op de hoogte blijven van politieke ontwikkelingen of meedenken van onderwijsvernieuwingen? Kijk dan bij vacatures, volg onze nieuwsbrief en bezoek regelmatig onze site!

 

Je kan VASON ook volgen via Facebook, Twitter, linkedin of instagram!

 

Wil je meer informatie over wat VASON de afgelopen jaren gedaan heeft, kijk dan bij beleidsstukken