VASON

VASON is de vereniging voor en door artsen in opleiding (AIOS) tot specialist ouderengeneeskunde.

 

De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is nog relatief jong.
In 1989 werd de opleiding tot verpleeghuisarts gestart in Amsterdam. Vlot daarna, in 1992 werd de vereniging voor verpleeghuisartsen in opleiding (VVIO) opgericht. Bij de uitbreiding van de opleiding naar Nijmegen in 1995 en Leiden in 1997 sloten de nieuwe AIOS zich direct bij de VVIO aan. Er was in die tijd enkel een tweejarige opleiding. In 2007 is de opleiding uitgebreid naar drie jaar.

In 2017 hebben wij dan ook ons 5e Lustrum gevierd!

 

Sinds 2009 is ons beroep omgedoopt tot specialist ouderengeneeskunde. De AIOS-vereniging veranderde mee en werd VASON. Sinds haar bestaan heeft de AIOS-vereniging allerlei activiteiten voor haar leden georganiseerd. Daarnaast spant zij zich in voor de arbeidsrechtelijke belangen van de AIOS, door deel te nemen aan de CAO onderhandelingen.

 

AIOS kunnen hun stem uit brengen tijdens de Algemene Leden Vergadering.

 

Daarnaast kunnen zij actief worden binnen de vereniging door deel te nemen aan commissies of door leuke trainingen of activiteiten te volgen.

 

Ben jij AIOS en wil jij je naast je opleiding inzetten voor leuke activiteiten, op de hoogte blijven van politieke ontwikkelingen of meedenken van onderwijsvernieuwingen? Kijk dan bij vacatures, volg onze nieuwsbrief en bezoek regelmatig onze site!

 

Je kan VASON ook volgen via Facebook, Twitter, linkedin of instagram!

 

Wil je meer informatie over wat VASON de afgelopen jaren gedaan heeft, kijk dan bij beleidsstukken