VASON

VASON is de vereniging voor en door artsen in opleiding (aios) tot specialist ouderengeneeskunde.

 

In 1992, 3 jaar na de start van de opleiding tot verpleeghuisarts in Amsterdam, werd de vereniging voor verpleeghuisartsen in opleiding (VVIO) opgericht. De toen nog tweejarige opleiding breidde zich in 1995 uit naar Nijmegen en in 1997 naar Leiden. De nieuwe aios sloten zich direct bij VVIO aan waardoor het mogelijk werd om te belangen van de aios op landelijk niveau te kunnen behartigen. In 2007 werd de opleiding uitgebreid naar 3 jaar en in 2009 werd ons beroep omgedoopt tot specialist ouderengeneeskunde.

 

De aiosvereniging veranderde mee en werd VASON: Vereniging voor artsen in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Gedurende de jaren nam de vraag naar specialisten ouderengeneeskunde toe en werd de opleidingscapaciteit uitgebreid. Het aantal aios en ook het aantal leden van VASON neemt dan ook geleidelijk aan toe. In 2020 zijn ook de opleidingen in Groningen en Maastricht van start gehad en hebben we ook aios van deze instituten bij VASON mogen verwelkomen.

 

In de afgelopen 28 jaar heeft de aiosvereniging allerlei activiteiten voor haar leden georganiseerd. VASON spant zich in voor belangenbehartiging van de aios, onder andere door deel te nemen aan de cao-onderhandelingen, en landelijke vertegenwoordiging vanuit een gezamenlijke stem. Hierbij staat de mogelijkheid voor aios om zich te ontwikkelen tot inspirerende aios ouderengeneeskunde centraal.

 

Aios kunnen hun stem uit brengen tijdens de algemene ledenvergadering die tweemaal per jaar plaatsvindt. Daarnaast kunnen zij actief worden binnen de vereniging door deel te nemen aan commissies of door leuke trainingen of activiteiten te volgen.

 

Ben jij aios en wil jij je naast je opleiding inzetten voor leuke activiteiten, op de hoogte blijven van politieke ontwikkelingen of meedenken van onderwijsvernieuwingen? Kijk dan bij vacatures, volg onze nieuwsbrief en bezoek regelmatig onze site!

 

Je kan VASON ook volgen via   facebook       twitter     linkedin     instagram 

 

Wil je meer informatie over wat VASON de afgelopen jaren gedaan heeft, kijk dan bij beleidsstukken