Skip to main content

Vacature Bestuurslid VASON

VASON zoekt twee nieuwe bestuursleden vanaf juni 2024! In overleg kan er ook in juli of augustus 2024 gestart worden als bestuurslid.

Wat houdt een bestuursfunctie binnen VASON in?
Samen met vijf andere aios vorm je het bestuur van de Vereniging voor Artsen in Opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Idealiter zijn aios van alle opleidingsinstituten en verschillende opleidingsjaren vertegenwoordigd binnen het bestuur. Daarom nodigen wij ook zeker eerstejaars aios uit om te solliciteren.  Ieder bestuurslid zit met diverse externe partijen om de tafel, zoals SOON, Verenso, SBOH of het CGS. Afhankelijk van jouw functie binnen het bestuur, kan jij hier het aanspreekpunt voor zijn. Er wordt met het gehele bestuur maandelijks gekeken wie er naar deze vergaderingen toe kan. Je rapporteert hierover op de bestuursvergadering. Hiernaast is er genoeg ruimte om als bestuurslid zelf aan te geven waar je interesses liggen om hier vervolgens mee aan de slag te gaan in het belang van de aios ouderengeneeskunde.

Momenteel komen er twee functies binnen het bestuur vrij, namelijk portefeuille onderwijs en de functie van PR officer. Hieronder zijn deze twee functies toegelicht. 

Functieomschrijving portefeuille onderwijs
Het bestuurslid met de portefeuille onderwijs ondersteunt de aios met betrekking tot onderwijs gerelateerde zaken. Je bent betrokken bij het evalueren van de kwaliteit van het onderwijs en helpt bij het stimuleren van een veilig leerklimaat. De belangrijkste partijen waar je mee aan tafel zit zijn SOON en de onderwijsinstituten.

Functieomschrijving PR officer
Als PR officer vergroot je de zichtbaarheid en bekendheid van VASON en informeer en enthousiasmeer je aios of andere geïnteresseerden voor de activiteiten binnen VASON en ons vak. Dit houdt in dat jij de content op de website en social media maakt en beheert, de nieuwsbrief maakt en eventuele promotiematerialen ontwikkelt.

Profiel bestuurslid VASON

  • Je bent enthousiast en graag betrokken bij VASON.
  • Je wilt je graag inzetten voor onze vereniging en een verbinder zijn tussen het bestuur en de aios op jouw onderwijsinstituut.
  • In contacten met externe partijen behartig je de belangen van aios en durf je je nek uit te steken. Tijdens de bestuursvergadering en de ALV geef je terugkoppeling van lopende zaken aan je medebestuursleden en (actieve) VASON-leden.
  • TikTok ervaring is een pré (maar zeker geen must) bij de functie PR officer!

 Tijdinvestering: 8 uur per week incl. maandelijkse bestuursvergadering en halfjaarlijkse ALV.

Arbeidsvoorwaarden
Omdat het goed uitvoeren van de taken als VASON-bestuurslid van groot belang is om de vereniging gezond en levend te houden en dit tijd kost, ondersteunt onze werkgever ons hierin. De SBOH heeft een speciale bestuursregeling waardoor je de opleiding parttime (minimaal 80%) mag volgen. Daarmee krijg je mogelijk wat uitloop van de opleidingstijd. De SBOH vult je salaris aan tot 100%. Wil je fulltime blijven werken, dan krijg je een extra vergoeding bovenop je 100% salaris.

Wat biedt VASON jou?

  • Het uitvoeren van bestuurstaken binnen VASON geeft een enorme verrijking aan je opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.
  • Naast dat je inhoudelijk bezig bent met je vak krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen als bestuurder en competenties te ontwikkelen die tijdens de opleiding minder aan bod komen. 
  • Als bestuurslid bij VASON zit je aan tafel met alle partijen die het binnen de ouderengeneeskunde voor het zeggen hebben en die invloed uitoefenen op jouw opleiding of toekomstig werkveld. Een leuke manier om je netwerk te vergroten binnen de ouderenzorg!
  • Je leert te onderhandelen en beleidspunten te ontwikkelen en bereiken.
  • VASON is een groeiende vereniging met een vernieuwd en uitbreidend activiteitenplan. Dus als bestuurslid kun je zelf de focus leggen op wat jij belangrijk vindt om op te pakken binnen de vereniging.

Ben je geïnteresseerd in deze bestuursfunctie? Stuur je reactie voorzien van CV en motivatie vóór 1 mei 2024 naar bestuur@vason.nl! De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 7 mei 2024 aan het einde van de middag, locatie: Schola medica te Utrecht.

Heb je interesse in een bestuursfunctie, maar liggen je ambities elders dan bij het huidige vacaturepakket? Dan ben je uiteraard ook welkom om te solliciteren en kijken we samen naar eventuele andere mogelijkheden!  

Ook voor inhoudelijke vragen of vragen over de procedure kun je contact opnemen met de secretaris Lisa Schapink door te mailen naar bestuur@vason.nl.  

Wil je voor je sollicitatie graag een beeld vormen van wat er zoal binnen de vereniging speelt en welke rol jij hierin op je zou kunnen nemen? Dan bieden we je graag de kans om voor je sollicitatie een bestuursvergadering bij te wonen op 9 april 2024, vanaf 18.00h. Je kunt je hiervoor aanmelden via bestuur@vason.nl.